Založ si blog

Život a smrť kapitalizmu. Dokážu ultraglobalisti nanútiť svetu Nový svetový poriadok (NWO)?

Tento blog pochádza z článkov Andreja Fursova uverejnených 8.8.2021 a 11.8.2021 (Zdroj: Zavtra.ru). Nevylučujem, že časť čitateľov bude názory tohoto ruského historika považovať za konšpiračné bludy a hoaxy, ale nech rozhodnú čitatelia.

Masy ľudí a časť svetových elít si predstavovali, že po roku 1991 nastúpila doba liberálnej blaženosti. Nepochopili však, že je to len odklad, spojený s rozkrádaním socialistického tábora produkujúceho 30% hrubého svetového produktu na konci 80. rokov. Už v roku 2008 doba liberálnej blaženosti skončila a začali ťažké krízové dni. Dnes už je zrejmé, že hostina supov na mŕtvole ZSSR končí a začína sa „tanec s drakmi“. Krízu zasypali vytlačenými papierikmi – „peniazmi“, ale to už nemôže skrývať skutočnosť, že systémová kríza kapitalizmu prešla do konečnej terminálnej fázy. Extenzívny rozvoj skončil a zostal len ten intenzívny, ktorý sa riešil zväčša svetovými vojnami, ako krajnými formami sociálnej katastrofy. Ale len málokto sa odváži zahájiť svetovú vojnu v súčasných podmienkach. Zatiaľ stále tikala časovaná bomba.

V auguste 2018 sa v Santa Fe Institute of Complexity konala zaujímavá uzatvorená konferencia. Pri jej zrode stáli – McMaster, Tillerson a Pompeo. Posudzovali sa „Riziká zraniteľného sveta“ – ekonomiky, financií, priemyslu, umelej inteligencie, demografie, klimatických zmien. Na prekonanie krízy boli navrhnuté 4 teórie:

1. Teória optimalizácie (ľudstvo úspešne blokuje hrozby a postupuje vpred)

2. Revolučná teória (ľudstvo urobí technický zlom a dosiahne nové úrovne rozvoja)

3. Teória antropologického prechodu (rozdelenie ľudstva na dve skupiny – hornú a dolnú – s veľkou úrovňou nerovnosti a rozdielov)

4. Teória katastrofy

Prvé dve teórie účastníci odmietli ako málo pravdepodobné, pre veľkú pravdepodobnosť geoklimatickej katastrofy, poklesu intelektuálneho potenciálu svetových elít. Účastníci s odkazom na štúdie švajčiarskych a izraelských vedcov zistili, že za posledných sto rokov sa vďaka propagande, mediálnym aktivitám a prísnej sociálnej kontrole sa chovanie ľudí zámerne štandardizovalo. Teda, ani elity, ani masy ľudí Západu nie sú schopné ani revolučnej transformácie ani optimalizácie. Preto 55% účastníkov konferencie dospelo k záveru o najvyššej pravdepodobnosti zavedenia „katastrofickej teórie. 25% účastníkov podporilo „antropologický prechod“: Na jednej strane „superľudia“ žijúci vo svojich enklávach až do 120-140 rokov, na druhej strane im slúži „služobníctvo“ s celkom odlišnými mentálnymi a fyzickými schopnosťami a kratšou dĺžkou života.

Ako ale vytvoriť taký nový svetový poriadok (New World Order – NWO)? Čo môže poslúžiť ako jeho spúšťač? Podľa Donalda Rumsfelda „transformačná udalosť“ musí byť realizovaná takto: „Budeme tvrdiť, že Čína sa chystá proti nám biologický úder a že v súvislosti s tým meníme ľudstvo, pretože sa musíme zachraňovať Bol pripravený zodpovedajúci dokument s názvom „Red Dawn“ (Červený úsvit). Tak sa to aj stalo: Čína bola obvinená z pandémie 2020, všetko „hádzali“ na wuchanské laboratórium, ale zároveň sa obchádzal veľmi závažný únik z laboratória Fort Detrick v júni 2019.

Je jasné, že v súčasných podmienkach je vojna nemožná: Svet nie je jedno veľké Kongo ani Blízky Východ ani Afganistan. Ale inou formou sociálnej katastrofy môže byť pandémia. Prvá „lastovička“ pandémie – epidémia prasačej chrípky v roku 2013 sa veľmi neosvedčila. Ďalšiu akciu už pripravili lepšie. V októbri 2019 Nadácia Billa a Melindy Gatesových realizovala „cvičenie“ „Udalosť 201 (Event 201) v ktorej sa skúšali akcie „svetovej komunity“ v boji proti pandémii koronavíru. A ako na objednávku, posledný deň roku 2019 bol v Číne zaznamenaný prvý prípad nákazy koronavírusom. V marci 2020, bez akéhokoľvek dostatočného dôvodu, WHO vyhlásila pandémiu. Vlády všetkých štátov, s výnimkou Bieloruska a Švédska sa chytili pod krk – a šlo sa: Démoni sa roztancovali a spustili sa Lockdowny, sociálne rozostupy, masky atď. všetko podľa dokumentu Rockefellerovej nadácie z roku 2010 a cvičenia roku 2019.

Už v lete 2020 vydal K. Schwab, organizátor a riaditeľ Davoského ekonomockého fóra knihu „Covid-19. Great Reset“. Formuluje celý program vytvorenia NWO, pod rúškom „inkluzívneho“ t.j.všeobjímajúceho kapitalizmu.

Pokračovanie článku v nasledujúcich dňoch.

 

MH SR podpísalo 20. 12. 2012 Memorandum o porozumení s kanadskou spoločnosťou EUROPEAN URANIUM RESOURCES Ltd.

20.10.2023

Táto spoločnosť mala záujem o ťažbu najväčšieho a najkvalitnejšieho slovenského uránového ložiska – Košice-Jahodná. Predbežná štúdia uskutučniteľnosti preukázala veľký ekonomický potenciál ložiska: -zásoby uránu 12 650 – 18385 ton U3O8 -finančná hodnota ložiska (NPV) dosahuje 276 miliónov USD -návratnosť investície (payback) – 1,9 roka Tieto [...]

Peter Žiga Podpredsedom NR SR?

19.10.2023

12.marca 2013 denník SME uverejnil príspevok „K NOVELE O LOŽISKÁCH…“ v ktorom autori novely Geologického zákona navrhujú zrušiť právo obcí, miest a samosprávnych krajov odmietnuť prieskum rádioaktívnych surovín. Keďže som 40 rokov pracoval ako ložiskový geológ pri prieskume aj ťažbe uránových aj iných ložísk, reagoval som na túto nehoráznu [...]

V novembri 2012 malo Slovensko na dne mora poklad v hodnote 180-200 miliárd USD. Aká je dnes?

13.09.2023

Podľa TASR z 8.9.2023 Rozpočtová rada varauje pred bankrotom a vyzýva politikov na upratanie spoločných financií. Prezident Rady pre rozpočtovú zodovednosť(RRZ) Ján Tóth pre rok 2023 odhaduje, že výdavky tá vyššie ako príjmy o 6,8 miliardy eur, deficit tak dosiahne 5,5%. Pred 10 rokmi PRAVDA (3.11.2012) uverejnila správu: „Slovenské dno v Pacifiku nás stálo už viac [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší súd NS

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Milan Tréger

O problémoch geológie a baníctva, ekonomiky a politiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 404
Celková čítanosť: 1758973x
Priemerná čítanosť článkov: 4354x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy