Založ si blog

Soros a Juncker budú hľadať spôsob, ako spacifikovať Orbána

Pravda uverejnila 21.4. správu „Juncker bude pre vývoj v Maďarsku hovoriť so Sorosom“. Stretnutie predsedu EK s miliardárom a „ľudomilom“ (filantropom) Sorosom sa má uskutočniť 27. apríla. Pravdepodobne pôjde o snahu „priviesť k rozumu“ kritika liberálnej demokracie V. Orbána. Biely dom a Brusel považujú liberálnu demokraciu za ideálny spoločenský model, nutný na celom svete v mene spravodlivej a lepšej budúcnosti. A každý, kto tento model odmieta je automaticky nepriateľom demokracie, potenciálnym tyranom vyčleneným zo slušnej politickej elity. Nepredstaviteľnou zradou je odpadlík z teritória, ktoré už bolo pod kontrolou, teda pod politickým a ekonomickým vplyvom transatlantických spojencov. Takýmto odpadlíkom sa stalo Maďarsko a jeho premiér Viktor Orbán s možnosťou, že by mohol vírusom neposlušnosti a vzdoru nakaziť aj iných štátnikov v strednej a východnej Európe.

Vzorom liberálnej demokracie majú byť USA, V. Británia a členské štáty EÚ a NATO, ktorým na rozdiel od Maďarska neprekáža ani úroveň „slobody, demokracie a ľudských práv v Saudskej Arábii. A nepriateľmi sú Rusko, Čína a ďalšie štáty. Pozrime teraz na „hriechy“ V. Orbána:

V. Orbán v roku 2014 vyhlásil: „Spoločnosti postavené na liberálnodemokratickom princípe štátneho usporiadania nebudú v nasledujúcich desaťročiach schopné udržať si svoju konkurencieschopnosť vo svete a skôr či neskôr budú zatlačené do úzadia. Najdôležitejším predmetom dnešných úvah je snaha porozumieť tomu, aké systémy, ktoré nie sú západné, liberálne a vlastne ani demokratické, môžu bez ohľadu na to prinášať svojim krajinám úspechy. V medzinárodných analýzach dnes žiaria Singapur, Čína, India, Rusko alebo Turecko.“ Zároveň zdôraznil, že dnešný svetový poriadok nie je podľa predstáv súčasného maďarského vedenia a liberálna demokracia končí.

Podľa V. Orbána sa veľkým západným finančným kolapsom v roku 2008 svet zásadne zmenil:„Globálna kríza priniesla rovnako významné zmeny ako prvá a druhá svetová vojna a pád komunizmu.“ Ďalej uviedol, že západná Európa sa stala parazitom na pozadí systému blahobytu. Maďarský premiér uprednostňuje novú organizáciu štátu založenom na práci, ktorý nemá liberálnu podstatu, keďže liberálne princípy a spôsoby organizácie spoločnosti neochránili verejný majetok, zadľžili krajinu a uvrhli rodiny do daňového a dlhového otroctva: „Národ nie je iba množina jedincov, ale komunita, ktorú treba organizovať. Touto komunitou je NELIBERALNY štát.

Orbán sa vo svojom vystúpení pustil aj do maďarskej sféry neziskových organizácií platených zahraničnými záujmovými skupinami, ktoré chcú presadzovať zahraničné záujmy. Koncepcia štátu blahobytu je iba ilúziou.

Bude zaujímavé sledovať, aký model „pomoci“ ponúknu Maďarsku Juncker a Soros. Prvým modelom môže byť Grécky, keď Trojka (EK,ECB, MMF) ponúknu miliardový balíček, za podmienky doprivatizácie štátnych podnikov, zníženia dôchodkov, nákladov na zdravotníctvo a školstvo atď. Ak tento model Maďarsko odmietne, dúfajme, že nebude nasledovať hrozba „humanitárneho bombardovania“, akého sme boli svedkami v Srbsku v roku 1999.

Verme, že „vývoj v Maďarsku“ už nemôžu ovplyvniť ani páni Soros a Juncker, ale len maďarskí občania v slobodných a demokratických voľbách.

MH SR podpísalo 20. 12. 2012 Memorandum o porozumení s kanadskou spoločnosťou EUROPEAN URANIUM RESOURCES Ltd.

20.10.2023

Táto spoločnosť mala záujem o ťažbu najväčšieho a najkvalitnejšieho slovenského uránového ložiska – Košice-Jahodná. Predbežná štúdia uskutučniteľnosti preukázala veľký ekonomický potenciál ložiska: -zásoby uránu 12 650 – 18385 ton U3O8 -finančná hodnota ložiska (NPV) dosahuje 276 miliónov USD -návratnosť investície (payback) – 1,9 roka Tieto [...]

Peter Žiga Podpredsedom NR SR?

19.10.2023

12.marca 2013 denník SME uverejnil príspevok „K NOVELE O LOŽISKÁCH…“ v ktorom autori novely Geologického zákona navrhujú zrušiť právo obcí, miest a samosprávnych krajov odmietnuť prieskum rádioaktívnych surovín. Keďže som 40 rokov pracoval ako ložiskový geológ pri prieskume aj ťažbe uránových aj iných ložísk, reagoval som na túto nehoráznu [...]

V novembri 2012 malo Slovensko na dne mora poklad v hodnote 180-200 miliárd USD. Aká je dnes?

13.09.2023

Podľa TASR z 8.9.2023 Rozpočtová rada varauje pred bankrotom a vyzýva politikov na upratanie spoločných financií. Prezident Rady pre rozpočtovú zodovednosť(RRZ) Ján Tóth pre rok 2023 odhaduje, že výdavky tá vyššie ako príjmy o 6,8 miliardy eur, deficit tak dosiahne 5,5%. Pred 10 rokmi PRAVDA (3.11.2012) uverejnila správu: „Slovenské dno v Pacifiku nás stálo už viac [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Milan Tréger

O problémoch geológie a baníctva, ekonomiky a politiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 404
Celková čítanosť: 1751348x
Priemerná čítanosť článkov: 4335x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy