Založ si blog

Saudská Arábia na čele Rady OSN pre ľudské práva (UNHRC) ?

OSN je pod paľbou ostrej kritiky po tom, ako sa na verejnosť dostala správa, že Saudská Arábia (SA) bude predsedať Rade OSN pre ľudské práva. Rada OSN má 47 členov volených VZ OSN. Kritika OSN je plne opodstatnená z toho dôvodu, že kráľovstvo SA je príkladom absolútnej monarchie s minimálnou možnosťou politickej participácie alebo možnosťou zmeniť vládu. Politické strany sú zakázané, národné voľby sa nekonajú. Legitimita vlády monarchu sa odvodzuje od Alaha, nie od ľudu, ako v iných islamských krajinách. V SA je základom islamského práva Korán a šarría. K typickým trestom patrí kruté mučenie či dokonca smrť. SA nerešpektuje Všeobecnú deklaráciu ľudských práv z dôvodu nezlučiteľnosti niektorých článkov s islamom. Občanom SA môže byť len moslim. SA žiada Západ, aby ukončil „diskrimináciu na základe náboženského vyznania.“ Pritom len málo krajín vykazuje toľko etnickej, náboženskej a kultúrnej neznášanlivosti ako SA. Deťom sa vštepuje nenávisť, keď ich učia, že kresťania sú svine a židia opice. Všetky kríže a nemoslimské symboly sa konfiškujú a ničia. Každý, koho chytia pri pokuse pašovať Bibliu alebo iné nemoslimské publikácie, môže byť popravený.

Ľudskoprávne organizácie Human Rights a Amnesty International kritizovali SA za bombardovanie šítskych povstalcov v Jemene. Od marca 2015 tam už zahynulo vyše 4000 civilistov. Žiadne západné ani naše médiá však o týchto zločinoch SA takmer vôbec neinformujú. Je to v súlade s uznesením BR OSN alebo ide o akciu podobnú vojne USA a spojencov proti Iraku v roku 2003?

Záver? Štáty, ktoré sú vďaka svojím obrovským zásobám ropy spojencom USA, si prostredníctvom miliárd petrodolárov môžu dovoliť porušovať ľudské práva a dokonca nechať sa zvoliť na čelo Rady OSN pre ľudské práva. Rusko, Čína a ďalšie krajiny majú v Saudskej Arábii žiarivý vzor ako by mali v ľudských právach pokračovať.

MH SR podpísalo 20. 12. 2012 Memorandum o porozumení s kanadskou spoločnosťou EUROPEAN URANIUM RESOURCES Ltd.

20.10.2023

Táto spoločnosť mala záujem o ťažbu najväčšieho a najkvalitnejšieho slovenského uránového ložiska – Košice-Jahodná. Predbežná štúdia uskutučniteľnosti preukázala veľký ekonomický potenciál ložiska: -zásoby uránu 12 650 – 18385 ton U3O8 -finančná hodnota ložiska (NPV) dosahuje 276 miliónov USD -návratnosť investície (payback) – 1,9 roka Tieto [...]

Peter Žiga Podpredsedom NR SR?

19.10.2023

12.marca 2013 denník SME uverejnil príspevok „K NOVELE O LOŽISKÁCH…“ v ktorom autori novely Geologického zákona navrhujú zrušiť právo obcí, miest a samosprávnych krajov odmietnuť prieskum rádioaktívnych surovín. Keďže som 40 rokov pracoval ako ložiskový geológ pri prieskume aj ťažbe uránových aj iných ložísk, reagoval som na túto nehoráznu [...]

V novembri 2012 malo Slovensko na dne mora poklad v hodnote 180-200 miliárd USD. Aká je dnes?

13.09.2023

Podľa TASR z 8.9.2023 Rozpočtová rada varauje pred bankrotom a vyzýva politikov na upratanie spoločných financií. Prezident Rady pre rozpočtovú zodovednosť(RRZ) Ján Tóth pre rok 2023 odhaduje, že výdavky tá vyššie ako príjmy o 6,8 miliardy eur, deficit tak dosiahne 5,5%. Pred 10 rokmi PRAVDA (3.11.2012) uverejnila správu: „Slovenské dno v Pacifiku nás stálo už viac [...]

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

bytovka, Čadca

Bytovku z centra Čadce idú zrovnať so zemou. Kam pôjdu jej obyvatelia?

19.04.2024 10:03

Problémový dom chce zdemolovať vlastník, hoci tam stále žijú niekoľkí ľudia. Náhradné bývanie hľadajú ťažko, mesto sa im snaží pomôcť.

Milan Tréger

O problémoch geológie a baníctva, ekonomiky a politiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 404
Celková čítanosť: 1756625x
Priemerná čítanosť článkov: 4348x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy