Založ si blog

Život a smrť kapitalizmu. Dokážu ultraglobalisti vnútiť svetu Nový svetový poriadok? (2)

Dnešný blog je pokračovaním blogu z 24.9.2021 a tiež blogu Nový svetový poriadok kolabuje z 9.9.2021. Táto 2. časť predstavuje hlavné názory autora – historika Andreja Fursova, podľa jeho článku z 11.8.2021 (Zdroj: Zavtra.ru).

Kým v prvej časti autor opisuje program, ako stvoriť Nový svetový poriadok (NWO) podľa scenárov Donalda Rumsfelda, Billa a Melindy Gatesových, K.Schwaba a spol., v druhej časti sa zameriava na odpoveď na otázku, či sa ultraglobalistom podarí vnútiť svetu NWO.

Pri prechode z kapitalizmu do postkapitalizmu čakajú „elity“ tieto úlohy:

1. Kontrola informačných tokov, ktorá sa už uplatňuje pri likvidácii žurnalistiky ako profesie, vnucovanie postpravdy, zamorovanie informačného priestoru všemožným odpadom, odľudštenie človeka – tzv. ľudskej diverzity.

2.Plánujú hlavnej časti populácie odobrať hmotný majetok – od kapitálu k nehnuteľnostiam. Nejedná sa o mnoho súkromného majetku, ale pokiaľ nie je vymazaná, nastal by problém s nastolením „inkluzívneho kapitalizmu“.Preto lockdowny ničia malé a stredné podniky Úrady Postzápadu sú pripravené vykúpiť dlhy za pôžičky, t.j. zbaviť ich majetku. Propaganda presviedča ľudí: Prečo potrebujete vlastné byty? Lepšie sú nájomné byty. Načo potrebuješ vlastné auto? Máme zdieľanie aut. Prečo potrebujete úspory? My vám zabezpečíme základný garantovaný príjem, obdržíte ho na karte a papierové peniaze nie sú potrebné. Sloganom roku 2030 je: „NIČ NEVLASTNÍM. SOM ŠŤASTNÝ“. Výsledok – človek je zbavený hmotných základov svojho nezávislého osobného života. Preto už dnes ultraglobalisti naliehajú na ľudí, aby znížili spotrebu, prehodnotili celú západnú kultúru spotreby a uspokojili sa s málom.

Kam by mal potom chudobný postzápadný človek ísť so svojim civilizačným bezdomovectvom? Čo mu zostalo? Rodina? Štát? Ultraglobalisti, napr. K.Schwab tvrdia, že štát v postpandemickom svete nie je potrebný. Európska justícia plní ešte jednu dôležitú úlohu – ničí európsky súdny systém. (Dotkne sa pani prezidentka Čaputová v utorok v NR SR v správe o stave republiky týchto otázok?)

3.Mantry ultraglobalistov sa opakujú ako zaklínadlá, ale za každou mantrou sa skrýva nebezpečný a občas aj smrtonosný program proti ľudstvu:

„Udržateľný rozvoj“ – to je zníženie počtu obyvateľov planéty maximálne na dve miliardy, to je genocída vyše 5 miliárd ľudí

Rozmanitosť“ – prednostné uplatňovanie práv menšín na úkor väčšiny.

„Politická korektnosť“ – to je likvidácia slobody slova, totalitárna a totálna kontrola nad slovom a myšlienkou.

„Inkluzívny kapitalizmus“ – konfiškácia vlastníctva malých a stredných podnikov.

„Zelená ekonomika“ – deindustrializácia, schudobnenie a ničenie ľudí spojených s priemyslom.

„Technologický poriadok“ – zjednodušenie sociálnej celostnosti smerom k jednej časti s cieľom skryť jeho triedne tajomstvo.

„Informačná spoločnosť“ – je spoločnosť totálnej propagandy a debilizujúcich masových médií a degradácia školstva.

      Meno tohoto programu je „BEŠTIA“ alebo „NWO“. Cestou „veľkého vynulovania“ vytvorili svoj postkapitalizmus – elektronicko-medicínsky koncentrák: Postkapitalistický raj pre maximálne 10% sa plánuje zabezpečením sociálneho pekla pre 90% ostazných – pre svetovú obsluhu a lokajstvo.

Na otázku, či ultraglobalisti dokážu svetu vnútiť svoj NWO , autor a dúfam, že nielen on, ale aj väčšina racionálne uvažujúcich ľudí pochybuje.

Svet je príliš zložitý, aby ho bolo možné riadiť z jedného centra. A HISTÓRIA je veľmi zložitý a zákerný proces. Svet enkláv exizmu je obmedzený, za jeho hranicami vzniká búriaci sa svet „nových barbarov“, migrantov a ľudí vyhodených elitami na okraj Histórie. Dokáže ju NWO, ak bude vôbec vytvorená, zadržať? Nemali by sme zabúdať na históriu Rímskeho impéria, na stredoveké oligarchické mestá a na arabské chalifáty. Čas má zvyk sa otáčať. Budeme dúfať, že sa zastaví slučkou na krku tých, ktorí plánujú premeniť ľudstvo na dobytok a dostať ho do sociálneho pekla.

(Ospravedlňujem sa za chyby, ktoré mohli vzniknúť pri preklade z češtiny do slovenčiny!.

MH SR podpísalo 20. 12. 2012 Memorandum o porozumení s kanadskou spoločnosťou EUROPEAN URANIUM RESOURCES Ltd.

20.10.2023

Táto spoločnosť mala záujem o ťažbu najväčšieho a najkvalitnejšieho slovenského uránového ložiska – Košice-Jahodná. Predbežná štúdia uskutučniteľnosti preukázala veľký ekonomický potenciál ložiska: -zásoby uránu 12 650 – 18385 ton U3O8 -finančná hodnota ložiska (NPV) dosahuje 276 miliónov USD -návratnosť investície (payback) – 1,9 roka Tieto [...]

Peter Žiga Podpredsedom NR SR?

19.10.2023

12.marca 2013 denník SME uverejnil príspevok „K NOVELE O LOŽISKÁCH…“ v ktorom autori novely Geologického zákona navrhujú zrušiť právo obcí, miest a samosprávnych krajov odmietnuť prieskum rádioaktívnych surovín. Keďže som 40 rokov pracoval ako ložiskový geológ pri prieskume aj ťažbe uránových aj iných ložísk, reagoval som na túto nehoráznu [...]

V novembri 2012 malo Slovensko na dne mora poklad v hodnote 180-200 miliárd USD. Aká je dnes?

13.09.2023

Podľa TASR z 8.9.2023 Rozpočtová rada varauje pred bankrotom a vyzýva politikov na upratanie spoločných financií. Prezident Rady pre rozpočtovú zodovednosť(RRZ) Ján Tóth pre rok 2023 odhaduje, že výdavky tá vyššie ako príjmy o 6,8 miliardy eur, deficit tak dosiahne 5,5%. Pred 10 rokmi PRAVDA (3.11.2012) uverejnila správu: „Slovenské dno v Pacifiku nás stálo už viac [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Milan Tréger

O problémoch geológie a baníctva, ekonomiky a politiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 404
Celková čítanosť: 1756592x
Priemerná čítanosť článkov: 4348x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy