Pán premier Pellegrini, kto založil štátnu agentúru Slovenská konsolidačná?

7. februára 2020, Milan Tréger, Nezaradené

Táto otázka ma zaujala a asi nielen mňa, keď som prečítal článok M. Odkladala v Aktualitách.sk (5.2.2020) „Neznáma firma obrala štát o vyše 77 miliónov eur. Po jej konateľovi sa zľahla zem.“

Podľa M.Odkladala malá trnavská spoločnosť Final Trading ešte pred 5 rokmi figurovala medzi najväčšími daňovými dlžníkmi so sumou 77,3 milióna eur. Jej dlh mal súvisieť s podvodom na DPH. Ako však však vyplynulo z údajov Finančnej správy, daniari už od vlaňajška neevidujú voči tejto firme žiadne pohľadávky. K takémuto odpísaniu dlhu zvyčajne dochádza, ak Finančná správa prenesie daňové pohľadávky štátu na špeciálnu štátnu agentúru Slovenská konsolidačná.

Údajne verejná pokladnica o tento balík už definitívne prišla. Konateľom firmy Final Trading bol Robert Zsiros. Daniari aj polícia zatiaľ mlčia.

Na základe Infozákona by sme radi poznali odpovede na tieto otázky:

-Slovenská konsolidačná vznikla za predošlého alebo súčasného ministra financií?

-Kto šéfoval Finančnej správe pred rokom 2019 a kto v súčasnosti?

-Koľko firiem sa „upratalo“ do Slovenskej konsolidačnej a aká je celková suma pohľadávok na DPH?

-Ako dlho budeme čakať na zrušenie DPH, na ktorú doplácajú obyčajní ľudia a bohatnú podvodníci?

Ak pán premiér hovoríte,že Smer-SD je Zodpovedná zmena a propagujete heslo „Padni komu padni“, tak konajte. V opačnom prípade, verme, že budú konať I.Matovič, V. Remišová, J. Rajtár alebo ďalší odvážni opoziční poslanci.