G. Soros: EÚ stojí pred veľkou finančnou krízou a bude sa musieť vysporiadať s utečeneckou krízou, územnou dezintegráciou a úspornými opatreniami

30. mája 2018, Milan Tréger, Nezaradené

Takýto odkaz poslal, podľa dnešnej informácie TA-3, „filantrop“ G. Soros EÚ. Nemala by EK a EP reagovať na opodstatnenosť týchto upozornení, namiesto riešenia zákazu plastových príborov? Možno by nám, občanom EÚ pomohlo, ak by sa J.C.Juncker a náš „Dobrý anjel“ opäť stretli s pánom Sorosom a poprosili ho o radu, ako tieto problémy riešiť. Zdá sa, že EK aj EP sú úplne bezradné, keďže sa so žiadosťou o konzultácie obrátila na občanov 27 členských štátov, aby odpovedali na 12 otázok o budúcnosti EÚ. Tých 12 otázok údajne vypracovalo 96 zástupcov 27 členských štátov, z ktorých štyria boli zo Slovenska. Žiaľ, zatiaľ som tých 12 otázok nenašiel v žiadnom z našich médií, hoci by som rád na tie otázky odpovedal. Moja odpoveď by bola veľmi stručná: Utekajme čím skôr z EÚ aj z NATO, pretože tieto dve inštitúcie sú nereformovateľné a skôr, či neskôr skolabujú. Prečo? Pretože sa neriadia záujmami občanov, ktorí žiadajú MIER, skutočnú demokraciu a ľudské práva, ale presadzujú globálnu nadvládu finančných trhov a nadnárodných spoločností, ako o tom sníva G. Soros vo svojej knihe „O GLOBALIZÁCII (Ako funguje globálny kapitalizmus a ako ho zlepšiť)“. Na Slovensku táto kniha vyšla vo vydavateľstve Kalligram v roku 2002.

Brusel je oprávnene znepokojený prieskumom, podľa ktorého 46% respondentov EÚ nedôveruje a dôveruje len 32%. Preto chce investovať 30 miliónov eur do propagácie EÚ pred eurovoľbami v roku 2019. Myslím si, že to Bruselu nepomôže.