Sulíkove bludy

18. októbra 2015, Milan Tréger, Nezaradené

1. SaS nepovažuje ľavicovú ideológiu za správnu, lebo tá sa zameriava na prerozdelenie hodnôt, ktoré vytvoril niekto iný. My chceme podporiť tých, ktorí hodnoty tvoria, lebo to zvýši životnú úroveň pre všetkých.

2. Hlavná priorita programu SaS je zavedenie 15-percentnej rovnej dane, čo by okamžite zlepšilo podnikateľské prostredie.

K tomuto programu SaS mám pár poznámok:

1. Pravicovú ideológiu si na Slovensku užívame už 25 rokov a výsledok?  Okolo jedného milióna ľudí na hranici chudoby vďaka rozkradnutiu nášho spoločného majetku, ktorý treba vrátiť štátu, ale štátu, v ktorom nevládnu oligarchicko-politické gorily, ale odborne a morálne vyspelí občania presadzujúci verejný záujem. SaS svojím programom ignoruje oprávnené požiadavky zamestnancov, dohodárov a malých podnikateľov a takýto program je možné stručne charakterizovať slovami: Sloboda a Solidarita výlučne pre podnikateľov, tí ostatní nás nezaujímajú. Pán Sulík by sa mal pozrieť o. i. na daňovú a sociálnu politiku škandinávskych štátov, Rakúska a iných štátov, ktorých obyvatelia sa v celosvetových prieskumoch umiestňujú v prvej desiatke. Prečo?

2. 15-percentná rovná daň by možno pomohla zlepšiť podnikateľské prostredie, ale aká by to bola „pomoc“ pre väčšinu občanov-nepodnikateľov? Týmito nápadmi sa SaS podobá na bývalých vodcov SDKÚ-DS (Dzurinda, Mikloš) a nie je vylúčené, že keby si týchto „expertov“ kooptovala, (okrem Dostála a spol.),do svojich radov, dosiahla by podobný úspech, ako v súčasnosti dosahuje SDKÚ-DS.