Pán Ľ. Blaha, navrhnite prechod Váhostavu do rúk štátu.

15. apríla 2015, Milan Tréger, Nezaradené

Podľa medializovaných informácií poslanec Ľ. Blaha (SMER-SD), na dnešnej schôdzi NR SR ku kauze Váhostav údajne vyhlásil: „Neznášam bohatých ľudí ako Široký a Haščák a budem rád ak sa podarí zbaviť moci týchto ľudí. Pokiaľ spravíme nejaký akt, ktorý vyvlastní Širokého Váhostav, som za.“ (koniec citátu).

Váhostav, Doprastav a veľa iných, v súčasnosti SÚKROMNÝCH spoločností, bolo pôvodne štátnymi podnikmi. V štátnom podniku, pred rokom 1990, by sa také svinstvo, aké vyrobili súčasní majitelia Váhostavu, (Široký, Fico a spol.), nemohlo stať. Mám 75 rokov a dobre si pamätám na obdobie pred rokom 1990, (vrátane chýb a nedostatkov), ale obdobie po roku 1989, je podľa môjho názoru, pre 70-80% občanov Slovenska úplnou katastrofou. Preto ak svoje slová pán Blaha beriete vážne, potom navrhnite, aby Váhostav, prípadne aj ďalšie spoločnosti, prešli do rúk štátu, ako štátne podniky. A do čela týchto podnikov navrhnite odborne a morálne vyspelých ľudí a nie zlodejov a podvodníkov. Keď štátne podniky budú prosperovať, tým dokážete, že heslo pravice „Štát je zlý vlastník, treba všetko sprivatizovať“, je heslo pochybné, pretože závisí výlučne od kvality ľudí, ktorí riadia štátne alebo súkromné podniky. A Váhostav je žiarivý príklad, ako môže skončiť súkromný podnik, riadený zlodejmi a podvodníkmi.

Budete mať, pán Blaha, odvahu navrhnúť takýto „nejaký akt“? Alebo sa svojími vyjadreniami len snažíte premaľovať schránkovú firmu SMER-SD na ružovo?