Výzva Slobodných občanov Slovenska -čo na to prezidentskí kandidáti?

5. februára 2014, Milan Tréger, Nezaradené

     V januárovom čísle časopisu Zem a vek som si so záujmom prečítal  Výzvu Slobodných občanov Slovenska, ktorú v NR SR predniesla poslankyňa Helena Mezenská. V prvej časti Výzvy sa v 15 bodoch uvádzajú krivdy, (či zločiny?) tých, „ktorí za 23 rokov rozkradli a rozpredali náš štát, sú zodpovední za genocídu tohto národa, urobili z nás novodobých otrokov a vyzývajú ich – odíďte!  Nie som si však istý, či požiadavky z druhej časti Výzvy by schvaľovala väčšina občanov. Ide napr. o výzvy typu:

     –„Odíďte a nič sa vám nestane!“

     -„Nepotrebujeme peniaze o ktoré ste nás okradli, nepotrebujeme pomstu, len choďte preč!“

     –Vezmite si všetko to, čo ste nakradli a zmiznite!“

     Sú tieto výzvy v súlade s naším právnym poriadkom? Ak je v Ústave SR Slovensko deklarované ako „právny štát“, potom takáto veľkorysosť voči zlodejom nie je na mieste. Ak v kauze Emisie boli naši občania okradnutí o 47 miliónov eur, nemali by byť páchatelia súdení v súlade s platnými zákonmi a nahradiť spôsobenú škodu? Necháme ich odísť a nič sa im nestane? Čo ak aj ďalšia finančno-politická „elita“ bude tiež klamať a kradnúť a počítať s takouto veľkorysosťou Slobodných občanov Slovenska?

     Myslím si, že naše verejnoprávne médiá by mali každému zo 14 prezidentských kandidátov položiť otázku, či súhlasí alebo nesúhlasí s Výzvou Slobodných občanov Slovenska. Nám, voličom to 15. a 29. marca veľmi pomôže pri voľbe nového prezidenta.