Merkelová útočí, Fico a väčšina médií mlčí

5. septembra 2012, Milan Tréger, Nezaradené

Hospodárske noviny uverejnili 4. septembra 2012 pozoruhodnú informáciu: “ Merkelová zaútočila na trhy: “ Iba zosilňujú krízu“, v ktorej Merkelová o.i. vyzýva: „Trhom nesmie byť umožnené ničiť plody práce ľudí a vlády nemôžu byť uvrhnuté do milosti či nemilosti trhov prostredníctvom nadmerného zadlžovania“. Prečo na diktát finančných trhov nereaguje naša „ľavicová vláda“ ani socialisti v EU? Načo čakajú?

Už v roku 1995 americký profesor David C. Korten vo svojej knihe Keď korporácie vládnu svetu o finančných trhoch napísal: “ Tieto sily premenili kedysi prospešné obchodné spoločnosti a finančné inštitúcie na nástroj trhovej tyranie, ktoré ako rakovina rozprestierajú svoje chápadla po celej planéte, kolonizujú čoraz viac životného priestoru, ničia krajinu, vysídľujú ľudí, oslabujú demokratické inštitúcie, ktoré sa stávajú nemohúce a nenásytnou honbou za peniazmi vyciciavajú život. Dnes, po 17 rokoch od vydania knihy vidíme, že názory Kortena sa plne potvrdzujú. Príkladov tejto rakoviny, kolonizácie a ničenia krajiny je dostatok aj na Slovensku. Uveďme len ignoráciu občanov štátnymi orgánmi, (Štátna banská správa, MH SR, NR SR, vláda SR) v prípade ložísk zlata Kremnica, Detva, Hodruša, ložiska mastenca Gemerská Poloma, ložiska uránu Košice – Jahodná. To je len pár príkladov, ako trhy vládnu nad nami zvolenými „zástupcami ľudu“. To je výsmech ústavnému článku 2, odst. 1: “ Štátna moc pochádza od občanov…“ aj ústavnému čl.4: “ Nerastné bohatstvo… je vo vlastníctve Slovenskej republiky.“

Náprava závisí od nás občanov keď sa nám podarí postaviť z hlavy na nohy hierarchiu: trhy – štát- občania na normálny stav: Občania – štát – trhy.

milant