Založ si blog

Po izraelských vojnových zločinoch pozvala EÚ Netanjahua do Paríža ?

Organizácia ochrancov ľudských práv Amnesty International (AI) tvrdí, že Izrael spáchal vojnové zločiny počas letného konfliktu v pásme Gazy útočením na rodinné domy v obývaných častiach. V takmer dvojmesačnom konflikte v júli a auguste 2014 zahynulo 2100 Palestínčanov a 70 Izraelčanov. Podľa štatistík tri štvrtiny obetí boli civilisti, no Izrael tvrdí, že polovica mŕtvych boli členovia Hamasu a ďalších radikálnych skupín. Konflikt neprežilo 519 detí. AI vydala dokument, v ktorom uvádza, že mnoho palestínskych civilistov prišlo o život pri bombardovaní rodinných domov. Materiál má názov „Rodiny pod sutinami: Izraelské útoky na obytné domy“. Cituje osem prípadov, keď Izraelčania zaútočili na domy civilistov bez varovania. Len pri týchto akciách prišlo o život 104 civilistov, medzi nimi 62 detí. Philip Luther, riaditeľ sekcie AI, výhrady Izraela odmietol: „Aj keby boli v domoch ukrytí bojovníci Hamasu, Izrael to neoprávňuje na to, aby neurobil všetko pre ušetrenie životov civilistov. Izraelská armáda opovrhla vojnovým zákonom, keď útočila na domy civilistov. Dala tak najavo ľahostajnosť nad krviprelievaním, ktoré spôsobí“.

V súvislost s touto správou AI sa my, občania EÚ máme právo spýtať predstaviteľov EÚ (J.C.Juncker. D. Tusk a ďalší), čo chceli povedať pozvaním Netanjahua na nedeľnú manifestáciu do Paríža? Že schvaľujú politiku Izraela voči Palestímčanom a vraždenie bezbranných žien a detí ? Že medzinárodné právo platí selektívne – len pre niektorých, ale nie pre všetkých? Že heslo Veľkej francúzskej revolúcie SLOBODA, ROVNOSŤ, BRATSTVO, je v 21. storočí už prežitkom a pre bohatých a mocných zostala len SLOBODA a na rovnosť a bratstvo máme zabudnúť? Čo si o tomto „prešľape“ EÚ myslí pán premiér Fico?

MH SR podpísalo 20. 12. 2012 Memorandum o porozumení s kanadskou spoločnosťou EUROPEAN URANIUM RESOURCES Ltd.

20.10.2023

Táto spoločnosť mala záujem o ťažbu najväčšieho a najkvalitnejšieho slovenského uránového ložiska – Košice-Jahodná. Predbežná štúdia uskutučniteľnosti preukázala veľký ekonomický potenciál ložiska: -zásoby uránu 12 650 – 18385 ton U3O8 -finančná hodnota ložiska (NPV) dosahuje 276 miliónov USD -návratnosť investície (payback) – 1,9 roka Tieto [...]

Peter Žiga Podpredsedom NR SR?

19.10.2023

12.marca 2013 denník SME uverejnil príspevok „K NOVELE O LOŽISKÁCH…“ v ktorom autori novely Geologického zákona navrhujú zrušiť právo obcí, miest a samosprávnych krajov odmietnuť prieskum rádioaktívnych surovín. Keďže som 40 rokov pracoval ako ložiskový geológ pri prieskume aj ťažbe uránových aj iných ložísk, reagoval som na túto nehoráznu [...]

V novembri 2012 malo Slovensko na dne mora poklad v hodnote 180-200 miliárd USD. Aká je dnes?

13.09.2023

Podľa TASR z 8.9.2023 Rozpočtová rada varauje pred bankrotom a vyzýva politikov na upratanie spoločných financií. Prezident Rady pre rozpočtovú zodovednosť(RRZ) Ján Tóth pre rok 2023 odhaduje, že výdavky tá vyššie ako príjmy o 6,8 miliardy eur, deficit tak dosiahne 5,5%. Pred 10 rokmi PRAVDA (3.11.2012) uverejnila správu: „Slovenské dno v Pacifiku nás stálo už viac [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Milan Tréger

O problémoch geológie a baníctva, ekonomiky a politiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 404
Celková čítanosť: 1756941x
Priemerná čítanosť článkov: 4349x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy